Hvem er vi?

Vi elsker retreats.

Bag Zensro er Linda Charning – med kærlig støtte fra sin kæreste Jeppe Søe. Da de mødte hinanden første gang, var det på en træstub ved Moesgaard strand ved Århus. De havde bare 50 minutter til en kop hurtig kaffe, inden Linda skulle videre til en anden aftale. 

Det der blot skulle være en hurtig kop kaffe mellem to bekendte, blev 50 min. der ændrede deres liv. Det var kærlighed ved første blik. 

En af de ting de med det samme viste var, at de supplerede hinanden virkelig godt. Lindas ekstroverte sind, med en udtalt evne til at få ting til at ske, sammenlagt med Jeppes evne til at få alle Lindas flyvende ideer til at blive til noget reelt og gennemtænkt, var perfekt! 

De har begge en kæmpe skabertrang. 

Linda havde på daværende tidspunkt udset sig en tre-længet gård fra 1800-tallet syd for Århus, og tog Jeppe med for at vise ham alle drømmene og planerne for et samlende yogasted. Jeppe var straks med. Ikke så meget fordi det var yoga, men fordi hele ideen om at skabe et samlende sted for den holistiske verden, vakte genklang i højskoledrengen. 

Gården blev desværre ikke til noget. Til gengæld var de til det smukkeste sensommerbryllup på Livø i oktober 2023, og faldt pladask for de mange ukendte egne i Danmark. Allerede den første dag, begyndte de at tale om, hvor helt fantastiske retreats Linda kunne skabe i udkanten af alt det, andre kalder centrum. Ideerne voksede og udviklede sig, og blev til det du nu ser her på siden; Zensro.

Linda har dyrket yoga de sidste 20 år. I starten som en slags sport. En måde at få sig rørt på, men ikke som noget dybere. Da hun i 2013 fik konstateret rygsøjlegigt (Morbus Bechterew) og psoriasisgigt, vælger hun en mere videnskabelig tilgang til yogaen. Hun begynder at undersøge hvilke led og muskler der var påvirkede af gigten, og hvordan hun fortsat kunne holde dem smidige, bevægelige og ikke mindst stærke. Derpå begyndte hun at se på sin kost, levede anti-inflammatorisk i nogle år, og har nu fundet en balance med en 80/20 ordning. 

I 2015  begyndte hun for alvor at arbejde med sin psyke, både i forbindelse med yogaen, men også fordi hun er “bodegabarn”, og begge hendes forældre drak. Det var en heftig barndom, med en del lig i lasten, og efter i mange år, at have puttet alle traumerne i en lukket kasse, sprang kassen nu op. 

Yogaen blev hendes redning. Midt i antidepressiver og nervepiller, fandt hun ro i yogaen. Først i de gentagende bevægelser og senere hen i åndedrættets magiske verden og meditationen. Uden den, tror hun næsten ikke på, at hun havde klaret den. 

Yoga er i dag stadig en del af hendes daglige praksis, og særligt åndedrætsøvelserne har en helt særlig plads hos hende. 

I 2023 valgte hun at tage en 250 timers yoga uddannelse hos A Yoga Story på Samsø og blev færdig i december. 

Linda brænder for at samle og udvikle. For at videregive alle yogaens formidable redskaber, og for at gøre det til så mange mennesker som muligt. 

Jeppes tilgang til yoga er nærmest ikke eksisterende. Der findes ikke én eneste yogastilling han har prøvet. Påstår han da. Meditationen derimod har han dyrket ret indgående, da det har hjulpet ham igennem hårde belastninger på arbejdet og modvirket den stress, der hører med til hans arbejde – både det i journalistikken, hvor han var studievært gennem årtier – og nu som folkevalgt politiker på Christiansborg.

Med Lindas drømme om et fælles sted på gården fra 1800-tallet, var nysgerrigheden for yogaens verden vakt. Som støtte til Lindas tankevirksomhed kriblede det at få lov at være med til at arrangere hendes retreats – og som reklamemand og journalist lugtede han “den gode historie”. 

Jeppe er verdensmester i netværk, de gode ideer og markedsføring. Med en baggrund som bl.a journalist, eventarrangør og reklamemand er han den perfekte medspiller i forhold til at få ideerne ud at leve. 

De bedste hilsner
Jeppe & Linda